Dag 10, 11 og 12 Great Barrier Reef.

Dei siste dagane har vært høgdepunktet av turen. Great Barrier Reef var en av dei største grunnane til at vi valgte Australia som reisemål.

Turen ut til revet var røff, mykje bølger på en 2-3 timers båttur, men vi overlevde. Litt uggen når vi stoppa, men det ga seg fort.

Eg var litt nervøs før vi hoppa i vatnet. Men, dykking er litt som sykling, du husker det når du berre hopper i det. Vi hadde 3-4 dykk hver dag. Det som er med dykking er at du treng en del tid på overflata også for å ikkje bli sjuk.

Det er en ufattelig herlig verden under vatn. Korallane og alt dyrelivet imponerer stort. Når du klarer å bevege deg sakte uten å lage mye bevegelser så blir fiskane nysgjerrige og svømmer opp til deg for å hilse på deg. Det er litt overveldende med alt som svømmer rundt, for du må være oppmerksom for å få med deg alt. Siste dagen vi dykka så tok vi med kamera. Vi har enda ikkje sett bildene for vi har ikkje med pc, så det blir spennende å sjå om eg klarte å fange opp det eg ville.

Vi var totalt 3 dager ute på revet ombord i båten. Skjemaet var å bli vekka mellom 5:45 og 6:45 alt etter når første dykket var. Så hoppa vi i vannet og når siste mann var ombord så var det frokosttid. Nytt dykk 1-2 timer etter det igjen. Når vi kom opp var det lunsj. Nytt dykk. Middag. Nattdykk. Kake. Så, mykje dykking og mykje mat. Kokken ombord i båten var magisk dyktig. Eine dagen var tidevannet så lavt at uvanlig mykje av revet var eksponert. Det var visst fleire måneder mellom kvar gang det skjedde. Det ga et lite inntrykk av det faktiske omfanget av revet. Det er verdens største korallrev. Det strekker seg 2300 km langs kysten av Australia. Det er også hjem til over 1500 forskjellige fiskearter.

Når vi skyllte av bestikk og fat etter måltid så krydde det av fisk rundt båten.

Nå er vi tilbake i Cairns og nyter late dager. Svaier fortsatt litt, men det ordner seg.

-Antonia-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s